Hur man använder Meperidine

Om du ger dig detta läkemedel hemma, lära dig alla förberedelser och användningsinstruktioner från din sjukvårdspersonal.

Meperidin används för att lindra måttlig till svår smärta. Det kan också användas före och under operation eller andra procedurer. Meperidin tillhör en klass läkemedel som kallas opioid (narkotiska) smärtstillande medel och liknar morfin. Det fungerar i hjärnan för att ändra hur din kropp känner och svarar på smärta.

Meperidine ska inte användas för att behandla långvarig eller pågående smärta. Det ska endast användas för att behandla plötsliga episoder av måttlig till svår smärta. Se även avsnitt om försiktighetsåtgärder.

Hur du använder Demerol Vial
Detta läkemedel ges genom injektion i en ven, i en muskel eller under huden, enligt instruktion av din läkare

Om du ger dig detta läkemedel hemma, lära dig alla förberedelser och användningsinstruktioner från din sjukvårdspersonal. Innan du använder den ska du kontrollera denna produkt visuellt för partiklar eller missfärgning. Om det inte finns någon av dem, använd inte vätskan. Lär dig hur du lagrar och kasserar medicinska varor på ett säkert sätt.

När meperidin injiceras i en ven, ges det mycket långsamt för att förhindra allvarliga biverkningar. Om detta läkemedel ges i en muskel eller under huden, är det viktigt att byta injektionsstället varje gång för att minska skadorna under huden. Du bör ligga ner när injektionen ges för att förhindra biverkningar som yrsel.

Doseringen baseras på ditt medicinska tillstånd och svar på behandlingen. Öka inte din dos eller använd detta läkemedel oftare eller längre än föreskrivet eftersom risken för biverkningar kan öka. Sluta medicinen ordentligt när detta riktas.

Smärtmedicinering fungerar bäst om de används eftersom de första tecknen på smärta uppstår. Om du väntar tills smärtan har försämrats kanske medicinen inte fungerar lika bra.

Om du har illamående, fråga din läkare eller apotekspersonal om sätt att minska det (som att ligga ner med så lite huvudrörelse som möjligt).

Att plötsligt stoppa detta läkemedel kan orsaka tillbakadragande, särskilt om du har använt det under lång tid eller i höga doser. För att förhindra uttag kan din läkare sänka din dos långsamt. Tala omedelbart till din läkare eller apotekspersonal om du har några abstinenssymtom som rastlöshet, mentala / humörförändringar (inklusive ångest, sömnproblem, självmordstankar), vattande ögon, rinnande näsa, illamående, diarré, svettningar, muskelsmärta eller plötsligt förändringar i beteende.

När detta läkemedel används under lång tid kanske det inte fungerar lika bra. Prata med din läkare om detta läkemedel slutar fungera bra.

Även om det hjälper många människor, kan denna medicinering ibland orsaka beroende. Denna risk kan vara högre om du har ett ämnesanvändningsstörning (t.ex. överanvändning av eller beroende av droger / alkohol). Använd denna medicinering exakt som föreskrivs för att minska risken för missbruk. Fråga din läkare eller apotekspersonal för mer information.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Main Menu